Wees alert op scams en phishing

Voorkom corona-oplichting

De impact van het coronavirus op onze samenleving is groot. De maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het virus te voorkomen hebben forse gevolgen, zeker ook voor de financiële markten en de financiële situatie van mensen. Naast alle mooie initiatieven om elkaar door deze crisis te helpen, biedt deze situatie helaas ook een voedingsbodem voor schadelijke initiatieven. Daar willen wij u voor waarschuwen.

Toeslaan in onzekere tijden

Ziet u uw inkomen of omzet wegvallen of uw rendementen verdampen? En gaat u op zoek naar oplossingen? Dat maakt u kwetsbaar. De ervaring leert dat criminelen juist in onzekere tijden toeslaan. Wees daarom extra alert op scams, phishing en oplichting.

Enkele tips om oplichting te voorkomen

• Klinkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Ga er niet op in. • Advertenties die hoge rendementen voorspiegelen? Wees alert. • Voorkom financiële wurgcontracten waardoor u nog dieper in de problemen komt. • Wees zeer voorzichtig met het delen van persoonlijke financiële informatie via e-mail. • Zorg altijd dat u deskundig advies krijgt, waarbij úw belang centraal staat.

Check uw aanbieder

In onze registers kunt u controleren of een adviseur of onderneming over een AFM-vergunning beschikt. En check onze waarschuwingslijsten of tegen een bedrijf wordt gewaarschuwd. Twijfelt u of u in moet gaan op een financieel voorstel? Stuur ons dan een bericht.

Een melding doen?

Heb je een vermoeden van oplichting, fraude of een andere misstand? Neem contact op met ons Meldpunt.

Deel deze pagina